Hazelaarstraat 69

(1947)

Welkom terug in de tijd.

De woning Hazelaarstraat is ontworpen door de architect W.E.C de Geus en opgeleverd in 1938. De woning raakte tijdens de Tweede Wereldoorlog licht beschadigd. Een eengezinswoning met kamer-en-suite: de voor- en achterkamer waren gescheiden door schuifdeuren. Na restauratie zijn deze deuren weer in volle glorie te bewonderen. In de hal en de keuken ligt een oorspronkelijke Granitovloer. Het aanrechtblok is wellicht van Bruynzeel, met Granitoblad. De roestvrij stalen spoelbak is zeer waarschijnlijk origineel. In de woonkamer zijn de Bruynzeeldeuren en de schouw origineel en werd de woning verwarmd door een kolenkachel.

De woning beschikt over draadomroep, ook wel radiodistributie genoemd. Radioprogramma’s werden destijds doorgegeven via een draad, zodat bewoners zelf niet over een radiotoestel hoefden te beschikken.

Eén van de eerste huurders was een echte Arnhemmer. Hij heeft zich nooit echt thuis gevoeld in Malburgen-West, want ‘dat hoorde niet echt bij Arnhem’. Toch is hij met zijn gezin jaren blijven wonen en werd de Hazelaarstraat steeds meer gewaardeerd. Geniet van deze prachtige woning!

Bekijk deze mooie museumwoning alvast digitaal! Ben vertelt u alles over deze bijzondere woning in deze vlog.